Forside Udskriv

Nyheder


2015-01-15

Anton Lassens Eftf. indfører rygeforbud

> Læs mere> Se alle nyheder


  • Tilbage til Projektoversigt
  • Sundhedshus Sæby
  • Sundhedshus Brønderslev
  • Magisterparken
  • Tove Ditlevsensvej
  • City Campus
  • Nyhavnsgade Aalborg
  • Visionsvej
  • DGI Huset Åbybro
  • Kastanien Gug

HP Byg er totalentreprenør på det DGNB-certificerede sundhedshus på Tolstrupvej 91 i Brønderslev.Region Nordjylland og Brønderslev Kommune fejrer i dag den 9. april rejsegilde ved det nye Brønderslev Sundhedshus. 

Det cirka 5.000 m² stor byggeri har blandt andet til formål at sikre, at det bliver mere attraktivt for læger at slå sig ned i Nordjylland. Og selve byggefasen følges tæt af bestyrelsen for Brønderslev Sundhedshus I/S, hvor Regionsrådsmedlem Mogens Nørgaard er formand, og Byrådsmedlem Ole Jespersgaard er næstformand, og de ser frem til at byggeprojektet for alvor begynder at tage form. 

- Det er glædeligt, at vi allerede er nået så langt med byggeriet. Jeg er ikke i tvivl om, at sundhedshuset vil bidrage positivt til udviklingen i Brønderslev. Huset vil også samle flere sundhedstilbud lokalt, og derved skabes færre indgange for borgeren til sundhedsvæsenet, siger Ole Jespersgaard (S) er næstformand i Brønderslev Sundhedshus I/S. 

Projekt til omkring 90 millioner kroner
HP Byg A/S er totalentreprenør på sundhedshuset på Tolstrupvej 91 i Brønderslev, som skal rumme både kommunale aktiviteter, og regionale aktiviteter – herunder almen læger. 

Læs mere: Totalentreprenør fundet til 5.000 m² sundhedshus

Region Nordjylland og Brønderslev Kommune har i fællesskab har modtaget 45,33 millioner kroner fra Sundhedsministeriet til etablering af sundhedshuset. Beløbet udgør cirka halvdelen af den nødvendige finansiering, så de to parter står hver især for restfinansieringen af hver deres andel af det samlede byggeri.

Brønderslev Sundhedshus bliver på cirka 5.000 m² og får plads mellem otte og ti alment praktiserende læger.

Første certificerede hus i Brønderslev
Brønderslev Sundhedshus er et byggeri, som skal leve op til de mest ambitiøse energikrav, hvilket er i tråd med, at Brønderslev Kommune er såkaldt klimakommune og at Region Nordjylland er klimaregion. Udover at skulle klare fremtidens 2020 krav, skal det nye sundhedshus også leve op til den Danske Bæredygtigheds certificering, DGNB-Danmark. Disse krav er medvirkende til, at der bygges et fremtidssikret hus, med fokus på blandt andet energieffektivitet, miljø og fleksibilitet. Brønderslev Sundhedshus bliver det første certificerede hus i Brønderslev Kommune. 

Brønderslev Sundhedshus forventes at stå færdig i begyndelsen af 2015.